Bisikan Short Film – Digital Audio Video Final Group Project


————————————————–

Sebelum ini aku ada  post pasal DVD cover ngn poster short film ni, kali ini video sudah diupload oleh kawan aku Kashah.tanpa buang masa, aku terus embed utk dikongsikan dlm blog aku ini. itu ada link akaun Vimeo kawan aku kashah di atas. kalau ada masa  boleh jenguk2 koleksi video dia.heh

Terima kasih tidak terhingga untuk rakan sekumpulan Kashah, Fik dan Adib. dan tak lupa juga rakan2 yg turut sama menjayakan projek ini, Zan, Man, Wan,  dan Hanis. Tanpa korang, tidak terhasillah video ini. Terima kasih juga diucapkan kepada pensyarah aku, mdm Roslinawati (walaupun cuma dpt B je, hehe).

Video ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang mengalami halusinasi pelik yang membuatkan dia terlihat susuk2 jahat, dan membuatkan dia ingin membunuh mereka. akan tetapi di akhir cerita, barulah dia menyedari bahawa akibat tekanan setelah dibuang kerja, lantas dia memabukkan dirinya, dan terjadilah siri peristiwa2 aneh ke atas dia.Video ini telah dirakam di sekitar putrajaya, gombak, dan kampung baru. dirakam di waktu malam, dan bergenre ganas dan kejam. tapi ia masih mengetahui batas2 ganas dan kejam untuk dijadikan tatapan umum.

Hola, ini adalah permulaan kepada pembabitan mnghasilkan short film. perlukan byk skil lagi dan knowledge utk ditimba, terutama dlm mendapatkan idea cerita, dan juga kepada production cerita. Insya-Allah semoga akan datang nanti , byk lagi karya dlm bntuk video akan dapat dihasilkan. Industri ini segar, dan kita haruslah berkarya dgn  jujur. cewah..hehe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s